Om de Barbecue tot een succes te laten worden gebruik dan deze tips:
- Zorg altijd voor een stevige zand ondergrond.
- Houd altijd een emmer water bij de hand.
- Plaats de barbecue indien het mogelijk is, buiten bereik van kleine kinderen.
- Gebruik goed gereedschap om het vlees mee om te draaien.
- Laat u goed adviseren betreffende het aantal personen, evt. vegetariërs, tijdstip van bezorgen, enz. enz. voordat u een barbecuebestelling doet.
- Gebruik nooit hetzelfde bordje voor rauw en gebakken vlees, dit in verband met kruisbesmetting van bacteriën.
- Zet het barbecue vlees niet in één keer op de presentatie tafel maar houd een gedeelte lekker gekoeld.
- Overleg indien u met andere een barbecue organiseert wie wat regelt en besteld, en of u zelf de salades en andere toebehoren maakt of dat u alles bij de specialist besteld.
- Mocht u vaker een barbecue regelen voor bijv. een straat, buurt of vereniging, dan is het zinvol om de bestelformulieren te bewaren, zodat het de keer erop eenvoudiger is om te bestellen.